Gıda Kanunu - Yatay ve Dikey Mevzuatlar

Eğitimin Amacı

5996 sayılı kanunun anlaşılması, yakın dönemde kanunda yapılan değişikliklerin öğrenilmesi.

Eğitimin İçeriği

  • Gıda güvenliği faslının getirdiği yenilikler
  • AB gıda güvenliği mevzuatı ve Türk mevzuatı uyumlaştırılması
  • Ulusal Gıda Kodeks Komitesi (UGKK) kuruluş ve yetkisi
  • Kayıt ve onay ilkeleri
  • Gıda kodeksi nasıl hazırlanır? Yatay ve dikey gıda kodeksi anlamı ve örnekleri
  • Yatay kodeks örneği
  • Dikey kodeks örneği
  • Yatay ve dikey kodeks şablonları
  • TSE gıda standartları

Kimler Katılmalı

  • Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
  • Teknik ve kalite yöneticileri
  • Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
  • Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
  • Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar

Bu eğitim, Ankara Ünivesitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ve TGDF Akademi tarafından düzenlenmektedir.

Not: TGDF Akademi gerekli hallerde eğitim tarihinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 

Birden çok eğitim alındığında geçerli olacak indirimleri öğrenmek ve bilgi almak istediğiniz tüm konular için akademi@tgdf.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

24 Şubat 2021

09:30 – 18:00

500 TL (KDV dahil)

Prof. Dr. Nevzat Artık, Ankara Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü