Gıda Etiketleme Yönetmeliği

Eğitimin Amacı

Gıda Etiketleme Yönetmeliği’nin, beslenme ve sağlık beyanlarının öğrenilmesi, katılımcıların etiket uygulamalarını yapabilecek yetkinliği kazanması.

Eğitimin İçeriği

  • Gıda Etiketleme Mevzuatı
  • Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği
  • Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği
  • Gıdada doğru bilgilendirmeye yönelik ilişkin kurallar
  • Sorumluluklar
  • Etiketlemeye ilişkin hükümler
  • Türk Gıda Kodeksi yatay ve dikey tebliğler
  • Etikette temel görüş alanı
  • Etiketleme yönetmeliğinde yeni uygulamalar
  • Doğal ifadesinin kullanımı
  • Negatif ve pozitif beyanlar
  • %100 ifadesi kullanımı
  • Geleneksel ifadesinin kullanımı
  • Doğru bilgilendirmeye ilişkin kurallar
  • İlave zorunlu bilgiler
  • Hazır ambalajlı olmayan gıdalar
  • Allerji bildirimi
  • Beslenme bildirimi
  • İsteğe bağlı bildirimler

Kimler Katılmalı

  • Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
  • Teknik ve kalite yöneticileri
  • Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
  • Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
  • Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar

Bu eğitim, Ankara Ünivesitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ve TGDF Akademi tarafından düzenlenmektedir.

Not: TGDF Akademi gerekli hallerde eğitim tarihinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 

Birden çok eğitim alındığında geçerli olacak indirimleri öğrenmek ve bilgi almak istediğiniz tüm konular için akademi@tgdf.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

17 Mart 2021

09:30 – 18:00

500 TL (KDV dahil)

Prof. Dr. Nevzat Artık, Ankara Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü