28 Haz Kök Neden Analizi ve Problem Çözme Teknikleri
Posted at 16:00h
in egitim

[countdown year=”2020″ month=”7″ day=”9″ hour=”9″ minute=”30″ show_separator=”hide_separator” color=”#142455″ month_label=”Ay” day_label=”Gün” hour_label=”Saat” minute_label=”Dakika” second_label=”Saniye” month_singular_label=”Ay” day_singular_label=”Gün” hour_singular_label=”Saat” minute_singular_label=”Dakika” second_singular_label=”Saniye” digit_font_size=”35″]
Eğitimin Amacı?
- Katılımcılara, işletmelerde karşılaşılan teknik ve personelle ilgili sorunlara nasıl yaklaşmaları ve etkili çözümler için hangi yaklaşım ve teknikleri kullanmaları gerektiğini aktarmak. Firmanın ilerlemesine engel teşkil eden sorunları çözümlemek ve sürekli iyileştirme yapmak için kullanılabilecek metotların öğrenilmesi.
Eğitimin İçeriğinde Neler Var?
- Kök Neden Analizlerinin tanımı ve kapsamı
- Kök Neden Analiz sürecinin 6 Aşaması
- Aşama 1 – Problemi Tanımla – Kullanılacak Metotlar:
- Problem Belirleme ve Ekip oluşturma Formu (Grup Çalışması)
- Gant çizelgesi (Grup Çalışması)
- Beyin Fırtınası (Grup Çalışması)
- Aşama 2 – Nedenlerin saptanması – Kullanılacak Metotlar:
- Beyin fırtınası
- Balık kılçığı diyagramı (Grup Çalışması)
- Aşama 3 – Kök Nedenlerin Saptanması – Kullanılacak Metotlar:
- Neden ve olay ağacı analizi
- 5 Neden Analizi (Grup Çalışması)
- Hata ağacı analizi
- Pareto analizi (Grup Çalışması)
- Serpilme grafiği (Grup Çalışması)
- Histogram (Grup Çalışması)
- Problem yoğunluk diyagramı
- Aşama 4 – Çözümlerin saptanması – Kullanılacak Metotlar:
- Mülakatlar
- Anket
- Beyin fırtınası
- Benchmarking
- Neden Olmasın tekniği prensipleri (Grup Çalışması)
- Aşama 5 – Aksiyonların Gerçekleştirilmesi – Kullanılacak Metotlar:
- Etki – Çaba Matrisi (Grup Çalışması)
- Kuvvet – Alan Analizi (Grup Çalışması)
- Aşama 6 – Ölçüm ve Değerlendirme – Kullanılacak Metotlar
- Pilot Çalışma ve Önemi
- Aşama 1 – Problemi Tanımla – Kullanılacak Metotlar:
Kimler Katılmalı?
- Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
- Yöneticiler ve vardiya amirleri
- Grup ve takım liderleri
- Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
- Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar
Katılım ücreti : 750 TL (KDV Dahil)
- Tarih: 9-10 Temmuz 2020
- Eğitim Süresi: 2 gün
- Eğitmen: Atila Tunaboylu
- Başlangıç: 09:30
- Bitiş: 17:30
- Online Eğitim