ISO 22000 Eğitimi

Eğitimin Amacı

ISO tarafından yayınlanan ve dünyanın en yaygın kullanılan standartlarından biri olan ISO 22000’in temel kavram ve prensiplerinin öğrenilmesi, koşullarının anlaşılması ve duruma göre uyarlanması. Aynı zamanda sistemin nasıl kuralacağının ve uygulanacağının örneklerle öğrenilmesi.

Eğitimin İçeriği

  • Temel gıda güvenliği kavramlarının tanımlanması,
  • Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi genel şartları,
  • ISO 22000:2018 versiyonunda 2005 versiyonundan farklılar
  • Yüksek Seviye Yapı
  • Risk Yaklaşımı
  • PUKO (PDCA) döngüsü
  • Operasyon Süreci
  • Gıda Güvenlik Sistemi yönetsel gereklilikleri,
  • Ön gereksinim programları,
  • Tehlike analizleri,
  • Operasyonel ÖGP ve HACCP planlarının oluşturulması,
  • Uygun olmayan ürünün kontrolü,
  • Gıda Güvenlik Yönetim Sisteminin doğrulama, geçerli kılma ve sürekli iyileştirilmesi,
  • Grup çalışmaları ve örnekler.
  • Eğitimin Değerlendirilmesi ve Kapanış

Kimler Katılmalı

  • Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
  • Teknik ve kalite yöneticileri
  • Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
  • Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
  • Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar

Not: TGDF Akademi gerekli hallerde eğitim tarihinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 

Birden çok eğitim alındığında geçerli olacak indirimleri öğrenmek ve bilgi almak istediğiniz tüm konular için akademi@tgdf.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

EĞİTMEN

Gürşah Akman