HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) Temel Eğitimi

HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) Temel Eğitimi

[countdown year=”2020″ month=”8″ day=”10″ hour=”9″ minute=”30″ show_separator=”hide_separator” color=”#142455″ month_label=”Ay” day_label=”Gün” hour_label=”Saat” minute_label=”Dakika” second_label=”Saniye” month_singular_label=”Ay” day_singular_label=”Gün” hour_singular_label=”Saat” minute_singular_label=”Dakika” second_singular_label=”Saniye” digit_font_size=”35″]

Eğitimin Amacı?

  • Gıda güvenliği ve HACCP Sisteminin derinlemesine anlaşılmasının sağlanması
  • Gıda endüstrilerinde personel hijyeni gerekliliklerinin tüm boyutları ile incelenmesi
  • Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik tehlikelerin anlaşılması ve bu tehlikelerin halk sağlığı ve gıda işi üzerine etkilerinin tartışılması
  • Gıda işlemede Ön gereksinim programlarının önemi
  • Gıda güvenliği gereklilikleri ile ilgili orta düzeyde bilgi sağlanması

Eğitimin İçeriğinde Neler Var?

  • HACCP Sistemi’nin amacı
  • HACCP Sistemi’nin 12 Adımı
    • HACCP ekibinin kurulması
    • Ürünlerin tanımlanması
    • Amaçlanan kullanım şeklinin tanımlanması
    • Akış diyagramının oluşturulması
    • Akış diyagramının yerinde doğrulanması
    • Tehlike analizinin yapılması – PRENSİP 1
    • Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi (CCP’ler) – PRENSİP 2
    • Kritik limitlerin oluşturulması – PRENSİP 3
    • CCP’leri izleme sisteminin oluşturulması – PRENSİP 4
    • Düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi – PRENSİP 5
    • Doğrulama ve geçerli kılma prosedürlerinin oluşturulması – PRENSİP 6
    • Doküman ve kayıt kontrol yönteminin oluşturulması – PRENSİP 7
    • HACCP Sistemi’nin kurulmasında çalışma safhaları
    • Gıda Güvenliği tehlikeleri
    • Ön koşul programları
    • Tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
    • HACCP Planları hazırlanması
    • Dokümantasyonun oluşturulması, kayıtların kontrolü
  • Eğitimin Değerlendirilmesi ve Kapanış

Kimler Katılmalı?

  • Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
  • Teknik ve kalite yöneticileri
  • Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
  • Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
  • Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar

Katılım ücreti : 750 TL (KDV Dahil)

  • Tarih: 10-11 Ağustos 2020
  • Eğitim Süresi: 2 gün
  • Eğitmen: Okşan Bitirmiş Kardeş
  • Başlangıç: 09:30
  • Bitiş: 17:30
  • Online Eğitim

Eğitim Adresi