28 Haz HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) Temel Eğitimi
Posted at 17:00h
in egitim

Eğitimin Amacı?
- Gıda güvenliği ve HACCP Sisteminin derinlemesine anlaşılmasının sağlanması
- Gıda endüstrilerinde personel hijyeni gerekliliklerinin tüm boyutları ile incelenmesi
- Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik tehlikelerin anlaşılması ve bu tehlikelerin halk sağlığı ve gıda işi üzerine etkilerinin tartışılması
- Gıda işlemede Ön gereksinim programlarının önemi
- Gıda güvenliği gereklilikleri ile ilgili orta düzeyde bilgi sağlanması
Eğitimin İçeriğinde Neler Var?
- HACCP Sistemi’nin amacı
- HACCP Sistemi’nin 12 Adımı
-
- HACCP ekibinin kurulması
- Ürünlerin tanımlanması
- Amaçlanan kullanım şeklinin tanımlanması
- Akış diyagramının oluşturulması
- Akış diyagramının yerinde doğrulanması
- Tehlike analizinin yapılması – PRENSİP 1
- Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi (CCP’ler) – PRENSİP 2
- Kritik limitlerin oluşturulması – PRENSİP 3
- CCP’leri izleme sisteminin oluşturulması – PRENSİP 4
- Düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi – PRENSİP 5
- Doğrulama ve geçerli kılma prosedürlerinin oluşturulması – PRENSİP 6
- Doküman ve kayıt kontrol yönteminin oluşturulması – PRENSİP 7
- HACCP Sistemi’nin kurulmasında çalışma safhaları
- Gıda Güvenliği tehlikeleri
- Ön koşul programları
- Tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
- HACCP Planları hazırlanması
- Dokümantasyonun oluşturulması, kayıtların kontrolü
- Eğitimin Değerlendirilmesi ve Kapanış
Kimler Katılmalı?
- Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
- Teknik ve kalite yöneticileri
- Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
- Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
- Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar
Katılım ücreti : 750 TL (KDV Dahil)
- Tarih: 10-11 Ağustos 2020
- Eğitim Süresi: 2 gün
- Eğitmen: Okşan Bitirmiş Kardeş
- Başlangıç: 09:30
- Bitiş: 17:30
- Online Eğitim