HACCP Eğitimi

Eğitimin Amacı

  • Gıda güvenliği ve HACCP Sisteminin derinlemesine anlaşılmasının sağlanması
  • Gıda endüstrilerinde personel hijyeni gerekliliklerinin tüm boyutları ile incelenmesi
  • Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik tehlikelerin anlaşılması ve bu tehlikelerin halk sağlığı ve gıda işi üzerine etkilerinin tartışılması
  • Gıda işlemede Ön gereksinim programlarının önemi
  • Gıda güvenliği gereklilikleri ile ilgili orta düzeyde bilgi sağlanması

Eğitimin İçeriği

  • HACCP Sistemi’nin amacı
  • HACCP Sistemi’nin 12 Adımı
      • HACCP ekibinin kurulması
      • Ürünlerin tanımlanması
      • Amaçlanan kullanım şeklinin tanımlanması
      • Akış diyagramının oluşturulması
      • Akış diyagramının yerinde doğrulanması
      • Tehlike analizinin yapılması – PRENSİP 1
      • Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi (CCP’ler) – PRENSİP 2
      • Kritik limitlerin oluşturulması – PRENSİP 3
      • CCP’leri izleme sisteminin oluşturulması – PRENSİP 4
      • Düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi – PRENSİP 5
      • Doğrulama ve geçerli kılma prosedürlerinin oluşturulması – PRENSİP 6
      • Doküman ve kayıt kontrol yönteminin oluşturulması – PRENSİP 7
      • HACCP Sistemi’nin kurulmasında çalışma safhaları
      • Gıda Güvenliği tehlikeleri
      • Ön koşul programları
      • Tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
      • HACCP Planları hazırlanması
      • Dokümantasyonun oluşturulması, kayıtların kontrolü
      • Eğitimin Değerlendirilmesi ve Kapanış

Kimler Katılmalı

  • Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
  • Teknik ve kalite yöneticileri
  • Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
  • Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
  • Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar

Bu eğitim, Ankara Ünivesitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ve TGDF Akademi tarafından düzenlenmektedir.

Not: TGDF Akademi gerekli hallerde eğitim tarihinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Bilgi almak istediğiniz tüm konular için akademi@tgdf.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz

1 – 2 Şubat 2021 | 2 Gün

09:30 – 18:00

750 TL (KDV dahil)

EĞİTMEN

Dr. Atila Tunaboylu

EĞİTMEN

Gürşah Akman

EĞİTMEN

Okşan Bitirmiş Kardeş