COVID-19 Sonrası Dünya Tarımı Nereye Gidiyor?

COVID-19 Sonrası Dünya Tarımı Nereye Gidiyor?

Dünya Tarımı Nereye Gidiyor? | Dr. Ayşegül Selışık – FAO Türkiye Temsilcisi

 

  • COVID-19’un dünya tarımına etkileri
  • Tarladan sofraya gıda güvenliği ve güvencesi tehlike altında mı?
  • FAO COVID-19 küresel öngörüleri
  • COVID-19’un Türk tarımına etkileri neler olacak?

 

Tarih: 17 Nisan 2020 Cuma

Saat: 11.30 – 12.30

 

Dr. Ayşegül Selışık kimdir?

Ayşegül Selışık 1967 Eskişehir doğumludur. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü mezunudur.

Yüksek lisans tezini Cumhuriyet Üniversitesi’nde Gıda Teknolojisi ve İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi’nde Pazarlama ve Ürün Yönetimi üzerine yapmıştır. Doktora çalışmalarını Ankara Üniversitesi’nde Tarım Ekonomisi üzerine tamamlamıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışmıştır. 9 yıldır Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Temsilci Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Gıda güvenliği ve güvencesi, kırsal kalkınma ve AB İlişkileri konusunda deneyim sahibidir.