1993 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, 1995 yılında aynı bölümden yüksek lisans derecesini aldı. 2014 yılında da aynı bölümde “Gıda Ambalajı Üretiminde Müşteri Memnuniyetinin Arttırılması İçin Kalite Üretim Fonksiyon Yayılımı (KFY) Metodunun Kullanılması” konulu tez ile Doktorasını tamamladı.
1993 ile 2005 yılları arasında, meşrubat, konserve ve dondurulmuş meyve-sebze, ambalajlı su, süt ve süt ürünleri, yem sektörlerinde, Türkiye’nin alanında büyük firmalarında kalite yöneticisi, kalite müdürü, Ar-Ge direktörü, fabrika müdürü olarak çalıştı. Birçok firmada HACCP, ISO9001, ISO14001, Gıda Güvenliği Sistemi kurulumuna katkıda bulundu.
2005 yılında belgelendirme ve eğitim sektöründe çalışmaya başladı. 2016 yılından bu yana eşiyle birlikte Tunaboylu Gıda ve Ambalaj Enstitüsü’nü yürütmektedir.
IFS, BRC, FSSC ve bu konuların alt başlıklarında, HACCP, Problem Çözme Teknikleri, Kök Neden Analizi ve Problem Çözme Teknikleri, Gıda Sahteciliği ve Zafiyet Analizi konuları ile daha birçok sektörel konuda eğitimler vermektedir.
İyi derecede İngilizce bilmektedir.