COVID-19 Sonrası Gıda Güvenliği ve Güvencesi | Prof. Dr. Nevzat Artık

COVID-19 Sonrası Gıda Güvenliği ve Güvencesi | Prof. Dr. Nevzat Artık

COVID-19 Sonrası Gıda Güvenliği ve Güvencesi | Prof. Dr. Nevzat Artık

 

  • COVID-19’un gıda üretim sistemlerine etkileri neler oldu?
  • Süreç gıda güvenliği ve gıda güvencesi kavramlarına bakışı nasıl etkiledi?
  • AB ile karşılaştırıldığında Türkiye’nin güçlü ve zayıf yanları neler?
  • COVID-19 sonrası gıda biliminin gündemine giren yeni başlıklar neler?

 

Tarih: 16 Mayıs 2020 Cumartesi

Saat: 14.00 – 15.00

 

 

Prof. Dr. Nevzat Artık kimdir?

1955 Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Nevzat ARTIK, ilk ve ortaöğrenimini bu ilde tamamlamasının ardından, lisans eğitimine Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nde 1972 yılında başlamıştır.

1977 yılında lisans eğitimini tamamlamasının ardından  1983 yılında aynı üniversitede doktora çalışmasını gerçekleştirmesi sonrası Japonya Hükümeti tarafından verilen Monbusho bursunu  kazanarak, 2 yıl süresince Japonya Kyoto Üniversitesi”The Research Institute For Food Science”’ta doktora sonrası araştırma çalışmaları yürütmüştür.

Türkiye’ye dönüşünden sonra, 1988 yılında Doçent unvanını almış ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır.  1996-1997 yılları arasında 1 yıl süreyle The Research Institute For Food Science”’ta Visiting Profesör” olarak görev yapmıştır. 1994 yılından günümüze değin, Profesör ünvanı ile bu görevini sürdürmesi yanı sıra, çeşitli kurumlarda da idari görevlerini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Nevzat ARTIK, bu amaçla AB-Türkiye arasında yürütülen ortak proje çalışmalarında eş-başkanlık gerçekleştirilmiştir. EFSA’nın ülkemizde yürüttüğü AB projelerinde lider olarak görev yapmıştır. Ayrıca halen IDF Komite Sekreterliği’ni yürütmektedir. TOBB İçecek Meclisi Bilimsel danışmanıdır.

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Nevzat Artık evli ve bir çocuk babasıdır.