IFS Standardın gereklilikleri ve gıda sektöründe uygulanması ile ilgili tüm boyutların ele alınması
İzlenebilirlik
Ürün Geri Çağırma
Altyapı Standardları
Fiziksel ve Kimyasal Bulaşma Riski
Temizlik ve Hijyen
Haşere Kontrolü
Ürün Paketleme, Depolama
Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim
IFS Belgelendirme şartları ve Seviyeleri
Eğitimin kapsamı, protokolün açıklanması, gerekliliklerin detaylı örneklerle anlatılmasını içermektedir.
Eğitime katılmak isteyenlerin kalite yönetim sistemi ve sektörel denetimler konusunda tecrübe sahibi olmaları ve 2 günlük HACCP Eğitimini tamamlamaları önerilmektedir.
Eğitimden önce standardın okunması gerekmektedir.
Standart IFS’in web sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak mevcuttur ve ücretsiz olarak indirilebilir (ifs-certification.com).
Eğitimin İçeriği
IFS Standartlarının Geçmişi
IFS Denetim Türleri ve Belgelendirme Süreci Hakkında bilgilendirme
KO (Knock Out) Tanımı
Üst Yönetimin Taahhüdü ve Sürekli Gelişim
Gıda Güvenlik Planı – HACCP
Kaynak Yönetimi ve İşletme Standardları – uygulama
Planlama & Üretim Süreci ve Ürün Kontrolü
Proses Kontrolü ve Ölçümler , Analizler, İyileşmeler
Personel
Gıda Savunması ve Harici İncelemeler
Eğitimin Değerlendirilmesi ve Kapanış
Kimler Katılmalı
Gıda profesyonelleri ve danışmanlar
Teknik ve kalite yöneticileri
Üretim, teknik ve kaliteden sorumlu personel
Gıda ve içecek tesislerinde çalışan tüm personeller
Yeni mezunlar ve sektörde kariyer planlayanlar
Not: TGDF Akademi gerekli hallerde eğitim tarihinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.